Predsjednici opozicionih stranaka saopštili su da će do petka formirati koaliciju za izbore u Prijedoru i okupiti se oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika, ali to što još nije objavljeno ime za nekle u opoziciji je razlog da sumnjaju u zakulisne radnje.

Izvor Srpskainfo tvrdi da na sinoć održanom sastanku opozicije u RS nije postignut konačni dogovor o kandidatu koji će izaći na crtu kandidatu SNSD na izborima, nakon što je Dalibor Pavlović podnio ostavku.

Ovi izbori se u političkim krugovima smatraju mnogo značajnijim od lokalnog karaktera budući da oba politička bloka najavljuju pobjede, kao dokaz snage u susret opštim izborima.

– Iako je na dva sastanka iskazana želja da postoji jedan kandidat opozicije, nakon što je Draško Stanivuković najavio podršku kandidaturi nekoga iz DNS, javnost je zbunjena što još nema finalnog dogovora – tvrdi naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, u ostatku opozicije postoji sumnja da bi lider SDS, Mirko Šarović, mogao da kandiduje trećeplasiranu sa prošlih izbora, Maju Dragojević – Stojić, bez obzira što je Gradski odbor DNS Prijedor već zvanično kandidovao svog predsjednika, dr Gorana Predojevića, za gradonačelnika Prijedora, očekujući da iza njega stanu i ostale partije.

S druge strane, kandidat SNSD i vladajuće republičke koalicije, gotovo izvjesno, biće Slobodan Javor.

– Čak je i SNSD, koji je poljuljan nakon ostavke Pavlovića, prije opozicije odlučio ko će im biti kandidat, s tim što njegovo ime još nije zvanično objavljeno – rekao je sagovornik Srpskainfo.

Na naše pitanje o sastanku i kandidatu, predsjednik DNS, Nenad Nešić, kratko je rekao da nema komentar, te se pozvao na sinoć emitovano zajedničko saopštenje za javnost.

Istovremeno, predsjednik SDS, Mirko Šarović, kaže da nije bilo nigdje razgovora u okviru SDS da se Maja Dragojević – Stojić, član Predsjednistva SDS, kandiduje za gradonačelnika Prijedora, pa ni na jučerasnjem sastanku opozicije.

– Netačna je i informacija da se juče na sastanku lidera opozicije nismo dogovorili da na vanredne izbore idemo sa jednim kandidatom. Dogovorili smo se o tome, idemo sa jednim kandidatom i u četvrtak planiramo čak da potpišemo koalicioni sporazum – kaže Šarović za Srpskainfo.

Lider PDP, Branislav Borenović, kaže da su imali uspješan sastanak tokom kojeg je dogovoreno da na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora idu zajedno.

– SDS, PDP i DNS, koji su se prijavili za izbore, do petka će CIK prijaviti koaliciju. To podrazumijeva da imamo jednog, zajedničkog kandidata, kako je i dogovoreno – kaže Borenović za naš portal.

srpskainfo.com