Tekstilac – Omarska 1-0

Derventa
Stadion Fk Tekstilac
Strijelac: Janjušević u 90. minuti
Sudija: Taborin Marko (Zvornik)
Žuti karton: Duspara, Reljić, Perić, Živanović (Tekstilac) Marmat, Panić, Grahovac, Ratković (Omarska)

Tekstilac:
Simić, Ivanović, Đuričić (Torlaković), Živanović, Janjušević, Reljić, Duspara (Hamzić), Ćorić, Dujaković, Perić, Vuković
Trener: Dario Purić

Omarska:
Jokić, Romanić Bojan, Romanić Darko, Panić, Grahovac, Gavranović, Romanić Dragan, Jaćimović (Krecelj), Lajić (Ratković), Marmat, Vračar (Stević)
Trener: Vuleta Milenko

Omarska je doživjela i drugi poraz u okviru prvoligaškog takmičenja. Tekstilac je slavio golom bukvalno u poslednjoj sekundi nakon kardinalne greške golmana Jokića. Međutim, poraz Omarske je zaslužen, jer ekipa nije zaslužila da osvoji jedan bod. Od prve minute je bilo vidljivo da su se stvari u timu poremetile zbog nekorektnog odnosa trenera Vulete prema Niševiću i ovo danas na terenu jednostavno nije bila Omarska koju smo gledali u dosadašnjem toku prvenstva. Osim toga, osjetio se i nedostatak Anđića i Rosića zbog povreda, tako da poraz u poslednjoj sekundi nije posljedica nesreće, već starog sportskog pravila da sreću treba zaslužiti i da se nijedan pojedinac ne smije izdizati iznad kluba.

U prvom poluvremenu viđena je obostrano oprezna igra, tako da se može izdvojiti samo nekoliko poluprilika. U 18. minutu Panić je šutirao sa 20 metara, ali je golman Simić bio dobro postavljen i lako ukrotio taj udarac. Minut kasnije dobro šutira i Duspara, ali je Romanić Bojan izblokirao taj udarac. U 33. minutu Reljić je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je Jokić još ljepše intervenisao. Poslednje uzbuđenje viđeno je u 41.minutu. Malo je nedostajalo da Gavranović iskoristi neopreznost u odbrani Tekstilca. Ivanović je kratko vratio jednu loptu do svog golmana, ali je Gavranović zakasnio za djelić sekunde, tako da se na poluvrijeme otišlo sa početnih 0-0.

U drugom poluvremenu, počelo je dosta žustrije. Već u prvom napadu dobra prilika za Reljića, ali je njegov šut izblokiran. Sa druge strane u 50. minutu takođe dobra prilika za Vračara, ali je i njegov udarac završio u korneru. U 62. minutu Reljić je dobro izveo korner sa desne strane, ali Duspara nije uspio savladati Jokića. Nakon toga djelovalo je da su obe ekipe više vodile računa o svom golu nego o protivničkom i da su zadovoljni bodom.

Ipak, Tekstilac je pokazao više želje i na kraju je nagrađen. U 84. minut Reljić je još jednom odlično izveo slobodan udarac, ali je Jokić ponovo sjajno odbranio. I onda u poslednjim trenucima utakmice, Tekstilac je izveo jedan naizgled bezopasan napad, Perić je ubacio loptu u šesnaesterac, golman Jokić je veoma slabo reagovao i faktički spustio loptu na nogu Janjuševiću koji ju je samo zakucao u mrežu za veliko slavlje domaćina. Zasluženo.

Nažalost, na ovaj način nisu nagrađeni mnogobrojni navijači Omarske koji su doputovali u Derventu i bodrili svoje ljubimce, kao ni zaista lijep podatak da je Anando Krecelj danas odigrao 355 susret za Omarsku i tako postao igrač sa najviše prvenstvenih utakmica u istoriji kluba. Bravo Andi i veliko hvala.

Omarska sada mora vidjeti da li je važniji klub ili pojedinac, razbistriti stvari u klubu, vratiti se na normalan, pravi kolosijek , jer pred Omarskom je zaista burna sedmica. Prvo u srijedu utakmica osmine finala Kupa BiH u kojoj dočekuje Igman iz Konjica, a već za vikend novi veliki derbi protiv Slobode iz Novog Grada.

Tekst – FK Omarska
Foto – Fk tekstilac