Mladen Unijat iz Prijedora prijavio se kao nezavisni kandidat za učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Da je ozbiljan u namjeri da postane prvi čovjek grada na Sani dokaz je i fotografija koja je nastala ispred zgrade Centralne izborne komisije u Sarajevu. Unijat je za Srpskainfo potvrdio da se fotografisao nakon što je podigao svoju prijavu za učešće na izborima.

On je Prijedorčanima poznat kao vlasnik građevinske firme “Unijat-M”. Poznato je i da je predsjednik lovačkog udruženja “Mrakovica” i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Trnopolje.

Osim Unijata, kao nezavisni kandidat na izbore za gradonačelnika Prijedora prijaviće se nezavisna odbornica u Skupštini grada Prijedora Slađana Radaković.

Dok se pojavljuju imena nezavisnih kandidata, još uvijek nema zvaničnih informacija koga će SNSD da kandiduje za gradonačelnika nakon što je na ovu funkciju ostavku podnio njihov prethodni kandidat Dalibor Pavlović. Takođe, ni opozicija okupljena oko DNS i SDS još ne izlazi javno sa imenom kandidata, mada se očekuje da to bude neko iz DNS.

Centralna izborna komisija je saopštila da se prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavinsih kandidata za učešće na prijevremenim izborima podnose do petka, 22. oktobra do 16 sati. Međutim, rok za prijavu kandidata za gradonačelnika je 8. novembar tako da političke partije koje se prijave za učešće mogu da biraju do tada.

Izbori će biti održani 12. decembra, a izborna kampanja počinje 27. novembra.

srpskainfo.com