Na području Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 649 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 96 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 58 vozača. Isključen je i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Lišenjem slobode zadržano je devet vozača, od čega sedam zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, jedan vozač zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju i vozač kod kojeg je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Iako je tokom vikenda regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju bila usmjerena na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, na području Omarske dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je slijetanjem vozila sa kolovoza smrtno stradao devetnaestogodišnji vozač automobila.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

PU Prijedor