Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, sprovodeći mjere i aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga, 16.10.2021. godine, izvršili su kontrolu taksi vozila u kojem se nalazilo pet lica iz Prijedora i Novog Grada, prilikom čega je u vozilu je uočeno pvc pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Pribavljanjem naredbe sudije Osnovnog suda u Prijedoru, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, izvršen je pretres vozila kom prilikom je oduzeta određena količina opojne droge.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ slobode je lišeno lice D.K. iz Prijedora.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru17.10.2021. godine, izvršen je pretres stambenih prostorija i vozila koje koristi lice D.K., kom prilikom je u vozilu pronađeno i oduzeto devet krivotvorenih novčanica u apoenima od 20 evra i 50 KM.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv D.K., biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Krivotvorenje novca“.

PU Prijedor