Nezavisna odbornica u Skupštini grada Prijedora Slađana Radaković prijaviće se kao nezavisni kandidat za gradonačelnika grada na Sani na prijevremenim izborima koji će biti održani u decembru.

Dok opozicija i pozicija još kalkulišu Radakovićeva je prva donijela čvrstu odluku da se kandiduje za gradonačelnika Prijedora.

Ovu informaciju za Srpskainfo potvrdila je Radakovićeva.

– Prijedor i građani Prijedora prvi put imaju priliku da dobiju slobodu i da se oslobode stranačkog režima. Ja sam najbolji dokaz da čovjek ne mora pripadati političkoj partiji kako bi opstao u politici jer sam u Skupštinu grada Prijedora ušla kao nezavisni odbornik i tako djelujem već godinu dana. Nisam napravila nikakav stranački dogovor iako je bilo određenih pritisaka. Ovi izbori će biti i test za one građane koji vjeruju da nemaju izbora jer smatraju da se sve određuje stranačkim putem – poručila je Radakovićeva.

SNSD kao vladajuća partija u Prijedoru još nije saopštila da li je sa svojim koalicionim partnerima izabrala ime kandidata za gradonačelnika. Među prvim imenima mogućih kandidata navođen je Slobodan Javor iz SNSD.

Takođe ni opozicija nije jasno saopštila ko će pokušati da osvoji fotelju prvog čovjeka grada, ali najviše se spominje ime Gorana Predojevića iz DNS.

Rok za prijavu kandidata političkih partija ili nezavisnih kandidata je do 16 sati u petak, odnosno 22. oktobra.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika u Prijedoru će biti održani 12. decembra, jer je Dalibor Pavlović podnio ostavku na ovu funkciju 11. oktobra nakon skandaloznih fotografija koje su isplivale u javnost.

srpskainfo.com