Za nepokretnog četvorogodišnjeg Iliju iz Šumadije, u akciju prikupljanja sredstava za operaciju, na put od Zadra do Kragujevca pješke je krenuo dvadesetosmogodišnji Ljubiša Šljivić.

Danas je put nastavio iz Prijedora.

Put koji će Ljubiša prepješačiti od rodnog mjesta Biljane Donje kod Zadra do Kragujevca gdje danas živi dug je 850 kilometara.

Odabrao je da prođe putem kojim su i njega kao dvogodišnjeg dječaka u ratnom egzodusu spasili i odveli u Kragujevac.

Svojim odricanjima i pješačenjem Šljivić je odlučio da podstakne ljude da pomognu nepokretnom četvorogodišnjem Iliji koji živi u njegovoj blizini.

„Ideja je da simbolično pozovem ljude dobre volje da svi zajedno pomognemo malom Iliji Milanoviću iz Kosjerića, da našim koracima pomognemo da on načini svoj prvi korak. Djetetu je potrebna operacija matičnim ćelijama i naravno, postoperativni troškovi su tu. Na mojoj fejzbuk stranici „Dnevnik jednog bicikliste“, može se vidjeti broj žiro-računa na koji dobri ljudi mogu uplatiti sredstva za malog Iliju“, kaže humanista Ljubiša Šljivić.

Šljivić je na dalji put iz Prijedora ispraćen ispred Crkve Svetoga Proroka Ilije na Urijama.

Podršku su mu pružili i prijedorski planinari.

Pješačenjem sa Ljubišom desetak kilometara, iskazali su poštovanje prema ovom velikom čovjeku i poželjeli mu dobro zdravlje i uspjeh u ovoj humanoj akciji.

I prethodnih godina Ljubiša je vozeći bicikl hiljadama kilometara po Evropi, promovisao humanost i skupljao sredstva za liječenje oboljele djece.

kozarski.com