Još nije poznato da li će zbog zamjene kanalizacione mreže u Ulici majora Milan Tepića u Prijedoru, rekonstrukcija ove saobraćajnice da košta grad više od planiranih 800.000 KM.

Naime, pitanje u vezi sa novcem potrebnim za radove u ovoj ulici postavio je odbornik Mladen Radišić (DNS) na poslednjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora.

-Znamo da je u toku rekonstrukcija Ulice majora Milana Tepića i da je bilo predviđeno 800.000 KM za rekonstrukciju i zamjenu komunalne infrastrukture. Zanima me da li je za ovaj iznos od 800.000 KM ugovorena rekonstrukcija kanalizacione mreže i da li je za ovaj vid radova planirana građevinska dozvola-upitao je Radišić.

Na ovo pitanje odgovor je dao vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i komunalne poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić.

– Projektnu dokumentaciju je radio Zavod za izgradnju grada, a projektnu dokumentaciju za kanalizacionu mrežu „Vodovod“ Prijedor. Projektna dokumentacija za kanalizacionu mrežu nije rađena dok se nije otkopalo i došlo do kanalizacione mreže. Svakako, bilo je nekih predviđenih radova projektom koji se neće izvoditi tokom rekonstrukcije Ulice majora Milana Tepića, a nakon otkrivanja i skidanja površinskog sloja uviđeno je da treba raditi i zamjenu knalizacione mreže. Koliko će to biti i da li će to probiti budžet to ćemo vidjeti nakon što završimo situacije, nakon pripremnih radova na rekonstrukciji Ulice majora Milana Tepića – rekao je Kabić.

Inače, rekonstrukcija jedne od najlošijih i najprometnijih ulica u Prijedoru počela je u septembru i trebalo bi da bude završena krajem ove godine.

srpskainfo.com