Protekle nedjelje na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđeno čak pet osoba.

-Policijsku službenici PU Banjaluka, izvršili su uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode koja se dogodila 10.10.2021. godine oko 14:35 časova, na magistralnom putu M1 – 108, dionica Šargovac – Ivanjska u mjestu Radinjača, Grad Banjaluka. U saobraćajnoj nezgodi su učestvovali lice D.P. iz Banjaluke sa putničkim automobilom „Volkswagen“, suvozač lice N.P. iz Banjaluke i lice J.R. iz Prijedora sa putničkim automobilom „Volkswagen“ i putnici u vozilu lica M.G. i J.D. iz Prijedora. U navedenoj nezgodi lica D.P., N.P., J.R., M.G. i J.D. zadobila su tjelesne povrede – potvrdila je Danijela Mučibabić, portparolka PU Banja Luka.

U saopštenju PU Banja Luka se navodi da je izvršenim uviđajem utvrđeno da postoje osnovi sumnje, da je do saobraćajne nezgode došlo kada je lice D.P. usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu, izgubilo kontrolu nad vozilom marke „Volkswagen“, te je prešao u kolovoznu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, gdje dolazi do kontakta prednjeg djela navedenog vozila sa prednjim djelom vozila marke „Volkswagen“ kojim je upravljalo lice J.R., nakon čega, od inercije udara oba vozila slijeću sa kolovoza i zaustavljaju se u zemljanom kanalu. Nakon prikupljene medicinske dokumetacije, biće utvrđena prekršajna odnosno krivična odgovornost lica D.P., te će u skladu sa tim biti sankcionisano.

Kako nezvanično saznajemo, tri osobe iz Prijedora koje su se nalazile u putničkom automobilu “Pasat” zadobile su teške tjelesne povrede.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com