mira-borac-prijateljska (1)Rukometašice „Mire“ u „generalnoj“ provjeri starih krajiških rivala, pred nastavak prvenstva Premijer lige BiH, savladale su „Borac“ sa 23:20(13:6).

Prijedorčanke su bolje ušle u meč, a posebno je na lijevom krilu bila raspoložena Šejla Kararić, koja je jesenas dugo bila povrijeđena, pa raduje njena dobra forma. Nakon što su tri puta imale prednost od dva gola, samo u 12. minuti rival stiže do izjednačenja (4:4), da bi uslijedila serija domaćih od 6:0, do 25. minuta (10:4), a na odmor odlaze sa sedam golova viška.

Tu razliku još uvijek aktuelne šampionke Bosne i Hercegovine i osvajačice Kupova RS i BiH imale su do 42. minuta, (18:11) kada je zahvaljujući Branki Majstorović uslijedila serija od tri gola zaredom Banjalučanki, koje su u finišu bile ravnopravne i na kraju potpuno ublažile poraz na samo tri gola razlike.

mira-borac-prijateljska (2)Evidetno je da će im mnogo značiti povratak golmana Anite Kosić i Dragane Kukić, koje su nekada branile i boje „Mire“, u čijim redovima, uz pouzdanog čuvara mreže Enu Briševac, najveći teret i dalje nose iskusna Nevena Lukač i Adrijana Damjanović.

Dobro je što se i mlađe igračice nameću, a samo još kada proradi zapažena u odbrani Dunja Kunovac i u napadu podesi „nišanske sprave“, za očekivati je, da se u proljećnoj polusezoni popravi utisak iz prvog dijela u kojem je osvojeno 12 bodova na 10. mjestu.

-U posljednih 15 minuta u igri su bile mlađe rukometašice, jer nam je bila želja da sve prvotimke dobiju priliku. Možemo biti zadovoljni kako je odbrana obavila posao, dok u završnici akcija ima još prostora za napredak i vjerujem da ćemo, kroz dobar rad na preostalim treninzima, spremno u subotu dočekati trećeplasiranu mostarsku „Katarinu“ sa željom da joj pružimo dostojan otpor – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

U redovima „osica“ ne manjka optimizma i pored činjenice da su na zimsku pauzu otišle sa samo tri osvojena boda na posljednjoj poziciji na tabeli.

-Nedostajala nam je jesenas najbolja igračica, provjerena Dragana Crnić, sa njom će sve biti još bolje. I ovako, mlada ekipa je dobro radila, dobijamo na brzini i nadamo se najboljem, iako radimo u teškim finansijskim uslovima. U nezavidnom smo položaju, po našim računicama, da ostvarimo šest pobjeda da ostvarimo opstanak i očekujem da ćemo na kraju ostati u bh.eliti – naglasio je trener „Borca“ Ranko Gligorić.

Mira-Borac 23:20(13:6)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 30
Sudije: Dejanović/Anušić (obojica iz Prijedora)
Sedmerci: Mira 4(4), Borac 6(4)
Isključenja: Mira 6 minuta, Borac –

MIRA:
E.Briševac-12 odbrana + 2 sedmerca, J.Briševac, Karačić 3, Kunovac 2, Damjanović 5, Suvajac, Tintor 1, Kararić 4, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić 1, Lukač 4, Sladaković 1, J.Mutić 2, Došen, Gligorević-3 odbrane
Trener: Ljubica Ivetić

BORAC: Kosić-7 odbrana, Arsić 1, Kočić, L.Zrnić, Peričević 2, Ćutković, Rauković, Kukić 5, Penev 1, Banjanin-5 odbrana, Kajganić, Majstorović 6, J.Zrnić, Đurić 5
Trener: Ranko Gligorić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
mira-borac-prijateljska (3) mira-borac-prijateljska (4) mira-borac-prijateljska (5) mira-borac-prijateljska (6) mira-borac-prijateljska (7) mira-borac-prijateljska (8)