Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović razgovarao je danas sa predsjednikom Gradskog odbora PDP Prijedor Miodragom Deretićem, potpredsjednikom odbora Draganom Dragojevićem i članom Predsjedništva PDP iz Izborne jedinice 1 Milankom Mihajilicom. Tema razgovora je bila aktuelna situacija u Prijedoru.

Nakon što je juče gradonačelnik Prijedora saopštio da podnosi ostavku, očekujemo da bude ozvaničena i da u zakonskom roku budu provedeni novi izbori. Nažalost, zbog neodgovornosti jednog čovjeka, čitav grad je danima u centru neželjene pažnje i poprište do sada neviđenog skandala. Očekujem dogovor svih stranaka koji čine republičku opoziciju, da stanemo iza jednog, zajedničkog, kandidata, koji će biti najbolje rješenje za Prijedor i gradonačelnik koji će profesionalno, domaćinski i dostojanstveno voditi grad – rekao je Borenović nakon sastanka.

Predsjednik Gradskog odbora PDP Prijedor Miodrag Deretić potvrdio je da očekuje razgovore i dogovor u pogledu zajedničkog kandidata za gradonačelnika.

– Nakon samo deset mjeseci na čelu Prijedora, tokom kojih nije učinjeno ništa za napredak grada, dosadašnji gradonačelnik odlazi u političku istoriju, a otvara se nova šansa da Prijedor krene u jednom pozitivnijem pravcu. Ovo je prilika da se politička situacija u Prijedoru u potpunosti iskristališe, da ponudimo građanima najbolji kadar koji će odgovorno i dostojanstveno voditi grad, a čije djelovanje će pratiti skupštinska većina koju čine odbornici stranaka koje su partneri u opoziciji na republičkom nivou, te da u mandatnom periodu učinimo sve da Prijedor napreduje i opravda epitet regionalnog centra – rekao je Deretić.

ssrpskainfo.com