OMARSKA – SLAVIJA 0:0

Sudija: Danko Butulija (Trebinje)
Gledalaca: 800
Žuti kartoni: Anđić, Panić, Krecelj (Omarska), Bjeloš, Nedžibović, Pušara, Babić, Muminović (Slavija)

OMARSKA:
Jokić 7, B. Romanić 6,5, Rosić 6, Da. Romanić 6,5, Panić 6, Grahovac 6 (Gavranović 6), Anđić 6 (Krecelj -), Dr. Romanić 6,5, Lajić 6 (od 86. Ratković -), Marmat 6, Vračar 6
Trener: Milenko Vuleta

SLAVIJA:
Nedžibović 7, Baban 6 (Muminović 6,5), Popović 6,5, Babić 6,5, N. Bjeloš 6 (Perović -), Avdalović 6,5, Bokić 6 (Ajkunić -), Mandić 6, Asentić 6, Tomić 6, Pušara 6
Trener: Bojan Regoje

Omarska i Slavija su u okviru osmog kola Prve lige RS odigrali susret bez golova, tako da su podjelili bodove. Vidjelo se od samog početka da je ekipa Omarske i fizički i psihički bila veoma iscrpljena usljed ubitačnog ritma u posljednjih desetak dana. Sa druge strane Slavija je postavila igru tako da iskoristi umor domaćina i na kraju je ostvarila svoj cilj i osvojila vrijedan bod.

Utakmica je bila prava muška, borbena, sa mnogo duela i prekršaja, te sa malo dobrih akcija i stotpostotnih prilika. Omarska je prva zaprijetila. U 25.minutu Rosić je sjajno šutirao iz poluvoleja sa dvadesetak metara, ali Nedžibović brani, lopta se odbila do Panića koji je takođe uputio opasan šut prema golu Slavije, ali je Nedžibović i drugi put sjajno reagovao. Sa druge strane, Avdalović je sjajno i lukavo šutirao sa više od trideset metara, ali je njegov udarac zaustavila stativa domaćeg gola. Do poluvremena, treba izdvojiti i još jedan dobar pokušaj Panića, ali je Nedžibović ponovo bio uspješniji.

U drugom poluvremena, dodatno je došao do izražaja umor kod igrača Omarske, pa je Slavija bila i opasnija. Najbolju priliku je imao Aksentić u 64.minutu kada je izašao sam pred Jokića, ali je šutirao iznad gola. Ipak, u poslednjih dvadesetak minuta, igrači Omarske su odnekud izvukli dodatnu snagu i uspjeli su pritisnuti goste, koji su se dobro i organizovano branili. Posebno je uzbudljivo bilo u samom finišu, kada je Rosić dva puta odlično šutirao, ali nije uspio savladati golmana Slavije, tako da je ostalo neriješeno. 0-0.

Igrači Omarske i su po završetku utakmice nagrađeni aplauzom od brojne publike, koja je prepoznala trud i želju kod igrača domaćeg tima, ali i činjenicu da je Omarska igrala protiv odličnog protivnika, ekipe Slavije.

Poslije utakmice igrače i upravu je večerom počastio naš proslavljeni fudbaler Dragoslav Stjepanović Kinac.

U sledećem kolu Omarska gostuje kod ekipe Kozare u Gradiškoj, a Slavija dočekuje Slogu iz Doboja.

FK Omarska