U susretu 2. kola Druge lige Republike Srpske-Grupa “Zapad”, rukometaši “Prijedora” su u “komšijskom derbiju” bili bolji od “Srednjoškolca” iz Novog Grada rezultatom 29:25.

Treba reći da domaća ekipa zbog nedostatka finansijskih sredstava u sezoni 2021/22 igra ovaj rang iako je lani bila u gornjem dijelu tabele Prve lige RS.

Prijedorčani su u prvom kolu poraženi na gostovanju kod “Teslića”.

Prvo poluvrijeme ovog meča proteklo je u izjednačenoj igri i smjenjivanju u vođstvu a najveća prednost koju je stekla neka od ekipa je bila +2.

Početak drugog dijela pripao je domaćima koji su od 35. do 42. minute napravili seriju 6:0 i zaostatak od -2 pretvorili u prednost od +4.

U tim trenucima Prijedorčane su ka trijumfu “povukli” Balaban, Cvijić i Đaković, potom se razigrao i Škarić pa je zadržana stečena zaliha golova.

Pokušali su gosti, najviše preko raspoloženog Bursaća, da susret učine neizvjesnijim, ali više od poraza 29:25 nisu uspjeli.

Na kraju, kod domaćih Škarić je bio precizan 8, a Balaban 7 puta, dok je u redovima “Srednjoškolca” Bursać postigao 7 a Putnik 6 golova.

U narednom kolu ekipa “Prijedora” gostuje u Brodu kod ORK “Sava”.

ORK Prijedor: RK Srednjoškolac 29:25 (13:14)

Prijedor
Dvorana “Mladost”
Gledalaca: 50
Sudije: Bejtović/Burazor
Isključenja: Prijedor 8 minuta, Srednjoškolac 6 minuta
Sedmerci: Prijedor 3(3), Srednjoškolac 1(1)

PRijedor
Zorić, Radaković, Balaban 7, Čanković, Kecman 3, Cvijić 2, Đaković 4, Škarić 8, Vranješ, Tadić, Miljuš, Davidović, Mršić, Lajšić, Kragulj 5

Srednjoškolac
Stokić, Nikolić 1, Putnik 6, Bursać 7, Trbulin, Delić 5, Resanović, Stepanović 1, Šarenac 4, Aničić 1, Grab, Sekarić

Tekst i foto – www.prijedordanas.com