JU „MAŠINSKA ŠKOLA“ PRIJEDOR

Oblast: Obrazovanje
Rad na: Određeno vrijeme
Regija: Prijedor
Otvoreno do: 07.10.2021.
Broj izvršilaca: 10

OPIS RADNOG MJESTA JU „MAŠINSKA ŠKOLA“ PRIJEDOR,
Nikole Pašića broj 4,
79 101 Prijedor.

Na osnovu člana 106. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ , broj: 41/18, 35/20, 92/20), direktor JU Mašinske škole Prijedor, raspisuje:

K O N K U R S
za upražnjeno radno mjesto

1) Sekretar škole, na određeno vrijeme do povratka radnice sa bolovanja i porodiljskog odsustva,sa radnim iskustvom – 1 izvršilac.
2)Profesor matematike, puna norma – 18 časova, na određeno vrijeme do povratka radnice sa bolovanja i porodiljskog odsustva, pripravnik.. – 1 izvršilac.
3)Profesor za nastavni predmet: Katolička vjeronauka – 2 časa, na određeno vrijeme do 31.08.2022, godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom – – 1 izvršilac.
4)Profesor za nastavni predmet: Pravoslavna vjeronauka – 14 časova, na neodređeno vrijeme, pripravnik – – 1 izvršilac.
5)Profesor za nastavni predmet: Pravoslavna vjeronauka – 3 časa, na određeno vrijeme,do 31.08.2022.god. sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom – 1 izvršilac.
6)Profesor fizičkog vaspitanja – 8 časova, na određeno vrijeme, do 31.08.2022. god. sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom – 1 izvršilac.
7)Saobraćajna grupa predmeta – 10 časova, na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije, pripravnik — 1 izvršilac.
8)Profesor srpskog jezika i književnosti- 7 časova, na određeno vrijeme do 31.08.2022,godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom— 1 izvršilac.
9)Koordinator praktične nastave van škole u struci mašinstva i obrade metala, 50% norme, sa položenim stručnim ispitom,na određeno vrijeme do 30.06.2022.god.- 1 izvršilac.
10)Profesor za nastavni predmet saobraćajna psiholoija, na određeno vrijeme do 31.08.2022.odine, 2 časa , sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom – 1 izvršilac.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Pored opštih uslova, propisanih Zakonom o radu („Sl.glasnik RS“ broj 1/16 i 66/18) i posebnih uslova propisanih Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Sl glasnik RS“ broj 41/18, 35/20 i 92/20) kandidat treba da ispunjava uslove predviđene Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama- („Sl.glasnik RS“ broj 29/12,80/14 i 83/15).

Pravo učešća imaju i lica iz člana 104. stav 7. i lica iz člana 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Sl. glasnik RS“ broj 41/18, 35/20 i 92/20).

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ( „Sl. Glasnik RS“, broj 41/18, 35/20 92/20) i Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl. glasnik RS“, br.24/19).

Uz prijavu na konkurs (potpisanu od strane kandidata) kandidati su obavezni priložiti orginalne ili ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci) sljedeća dokumenta:
Uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske, Bosne i Hercegovine;
Izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte;
Ljekarsko uvjerenje koje ne može biti starije od šest mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat);
Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (uvjerenje iz ovog stava Škola će za izabranog kandidata pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);
Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (uvjerenje iz ovog stava Škola će za izabranog kandidata pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa),
Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetom ili maloljetnim licem;
Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u trajanju najmanje četiri godine sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;
Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena; Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studije nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu. Za kandidate pod rednim brojem 2,4 i 7 se ne odnosi navedeno Uvjerenje.
Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za radno mjesto pod brojem 3, 5, 6, 8, 9 i 10;
Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;
Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koje odgovara stručnoj spremi koja se traži ovim konkursom i treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla;
Uvjerenje opštinsko/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
Uvjerenje opštinsko/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca; Uvjerenje opštinsko/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije kandidatima se neće vraćati

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Testiranje sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se dana 12.10.2021. godine sa početkom u 09:00 časova u prostorijama škole, a intervju istog dana sa početkom u 10:30 časova.

Prijave u zatvorenoj koverti mogu se lično dostaviti na protokol škole ili slati na adresu: JU „MAŠINSKA ŠKOLA“ PRIJEDOR, Nikole Pašića broj 4, 79 101 Prijedor.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija