Predstavnica preduzeća SHP Celex a.d.Banja Luka, Amela Filipović uručila je u Prijedoru donaciju u higijenskim paketima za pet udruženja građana.

Riječ je o udruženjima roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven”, roditelja sa četvero i više djece “Roda”, “Optimisti” i “Hleb života”, te o MDD “Merhamet”.

“Kompanija SHP `Celeks` a.d. Banja Luka je društveno odgovorna kompanija koja je s Vladom Republike Srpske dogovorila da ovaj put ide donacija udruženjima u Prijedoru i u dogovoru sa gradom ovih pet udruženja je danas dobilo podršku s naše strane u vidu naših proizvoda”, rekla je Filipovićeva.

Po udruženju je donirana po jedna paleta toalet papira i po jedna paleta kuhinjskih brisača. Vrijednost donacije po udruženju je 1.000 KM odnosno ukupna vrijednost donacije je 5.000 KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović zahvalila se banjalučkoj kompaniji na značajnoj donaciji udruženjima koja su od izuzetnog značaja za grad i koja imaju veliki broj korisnika,a bave se socijalno-humanitarnim radom i vode brigu o socijalno osjetljivim kategorijama.

“Nevladin sektor je produžena ruka Gradske uprave kada se radi o provođenju javnih politika grada i pružanju naših usluga preko nevladinih organizacija našim građanima. Donacija je značajna pogotovo u nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji”, rekla je Kasalovićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da je u gradskom budžetu preko 830.000 KM predviđeno za nevladin sektor, a od toga 120.000 KM za javne kuhinje, 100.000 KM za socijalno-humanitarna udruženja kojih ima 15 i dodatnih 15.000 KM koje su izdvojene za Udruženje” Roda”.

” Mimo redovnih sredstava , za nevladin sektor izdvajamo i sredstva za projekte i to javnim pozivom sredstva u iznosu od 58.000 KM”, istakla je Kasalovićeva.

prijedorgrad.org