Košarkaški klub „Prijedor Spratak“ Prijedor potpisao je godišnji ugovor o generalnom sponzorstvu sa kompanijom ArcelorMittal Prijedor.

-Ovo je za naš Klub značajna podrška, posebno što je u godini jubileja, kada obilježavamo 50. godina rada i postojanja. Uz podršku Grada Prijedora, koji je i do sada uvijek podržavao naš klub, kao i ostale sponzore i prijatelje Kluba, ovo će biti dodatna snaga na našem putu ka ostvarenju ciljeva koje smo postavili pred sebe – rekao je
Dragan Stamenić, predsjednik upravnog odbora kluba.

On je dodao da je zadovoljan što je rad Kluba primijećen, i što je Kompanija ArcelorMittal Prijedor odlučila da pruži podršku na ovaj način.

-Sklopili smo mladu ekipu, pripreme teku prema planovima stručnog štaba, i sada nam slijede pripremne utakmice. Vjerujem da ćemo ostvariti dobre i zapažene rezultate, i da će ova ekipa momaka pokazati sav svoj potencijal i kvalitete. Biće teško, jer u ovoj sezoni se takmiči 12 jako dobrih ekipa u okviru Prve lige RS, ali mi vjerujemo u svoje momke, i njihov dobar rezultat na terenu – istakao je Stamenić.

Kako je planirano, u godini jubileja, KK „Prijedor Spartak“ Prijedor je planirao i izradu monografije u okviru programa obilježavanja 50. godina.

Promocija monografije, kao i svečana akademija, održaće su u toku mjeseca oktobra.

Autor monografije je profesor Saša Jakovljević, koji je u saradnji sa kolegama predstavio košarkašku priču u našem gradu na Sani.

-Naša kompanija dugi niz godina podržava rad mnogih sportskih organizacija, obrazovnih institucija, udruženja, projekata i programa. Košarkaški klub „Prijedor Spartak“ Prijedor je svakako imao našu podršku i u prethodnim godinama, međutim ove godine smo odlučili da damo jaču podršku ovom Klubu, jer smo shvatili njihovu želju i ambiciju. Ova mlada ekipa ima potencijal i kvalitet, i upravo iz tih razloga želimo da im damo vjetar u leđa, kako bi im pružili dobre osnove i sigurnost za dalji rad, trud i napredovanje. Mi im želimo mnogo sreće i nadam se da će opravdati naše povjerenje i dostojno predstavljati naš grad Prijedor – rekao je Mladen Jelača, generalni direktor kompanije ArcelorMittal Prijedor.

Iz kluba su se zahvalili kompaniji ArcelorMittal Prijedor na ukazanom povjerenju.

-Pozivamo sve zainteresovane da nas podrže i postanu prijatelji Kluba, u skladu sa svojim mogućnostima. Svaka podrška je dobro došla, zato priključite se crno-žutom timu – poručuju iz KK “Prijedor Spartak”.