U 11 gradova u Srbiji u toku je manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i koja traje od 22. do 29.09.2021. godine.

Grad Prijedor i Turistička organizacija će uzeti učešće u predstavljanju ponude na štandu Predstavništva u Srbiji 29.septembra u Novom Sadu.

Osim promocije dva nova video zapisa “Bogatstvo različitosti” i “Uživaj u avanturi”, kao i cjelokupne ponude grada Prijedora putem promotivnih materijala i suvenira, taj dan je planirano i potpisivanje Memoranduma o saradnji između Turističke organizacije opštine Inđija i Turističke organizacije grada Prijedora i radni sastanci predstavnika opštine Inđija i grada Prijedora s ciljem jačanja saradnje iz oblasti turizma i kulture.

Inače, Turistička organizacija grada Prijedora u toku 2021. godine pored ove dvije navedene pripremila i nove video prezentacije o gradu Prijedoru: Jednostavno umjetnost, Grad različitih događaja i turistička razglednica Dobro došli u Prijedor.

Inače, “Turizam za inkluzivni rast” je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma koji se pod pokroviteljstvom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) obilježava 27. septembra.

Turistička organizacija grada Prijedora je uzela učešće u ovogodišnjem pozivu Svjetske turističke organizacije i dostavila ove pomenute video zapise – Bogatstvo različitosti i Uživaj u avanturi .

prijedorgrad.org