Gradonačelnik Dalibor Pavlović je organizovao prijem za delegaciju Moskovskog državnog univerziteta socijalne psihologije i pedagogije.Prijem je upriličen za rektora, prorektora i tri dekanice Moskovskog državnog univerziteta socijalne psihologije i pedagogije, direktoricu Javne ustanove Centar “Sunce” Prijedor i rektora Panevropskog univerziteta “Apeiron” Banja Luka.

Na prijemu je konstatovano da je trodnevna posjeta profesora, studenata i rukovodstva Centru “Sunce” pokazala stručnost i ozbiljnost rada u ovoj ustanovi, zavidan nivo znanja i profesionalnosti u ustanovi u kojoj se radi sa osjetljivom kategorijom djece.

Rektor Moskovskog državnog univerziteta, Meljnikov Dmitrij Aleksejevič, izrazio je zadovoljstvo praktičnim radom i znanjem kojeg su studenti sa njegovog fakulteta stekli u intenzivnom trodnevnom radu u Centru “Sunce”.

Rektor Panevropskog univerziteta “Apeiron” Banja Luka najavio je inicijativu za pokretanje novog studijskog programa koji bi se oformio u saradnji sa ovim Moskovskim univerzitetom, te najavio da bi se praktična nastava obavljala u Centru “Sunce” u Prijedoru.

Gradonačelnik je podržao inicijativu, kao i sveukupnu saradnju Prijedora i njegovih institucija sa univerzitetom gostiju iz Moskve koja bi se nastavila uzvratnom posjetom delegacije Prijedora Moskvi kada bi se konkretizovali načini saradnje kroz različite sfere razvoja grada.

Bratski odnosi Prijedora i Irkutska, odnosno Siserta u Rusiji bi se dodatno učvrstili ostvarivanjem saradnje Prijedora i Moskve.

Gradonačelnik je naglasio da istorija, tradicija i emotivna veza Republike Srpske i Rusije su neraskidivi, te da saradnja može biti samo na obostranu korist kako institucija i gradova, tako i građana i naših naroda sveukupno.

Kabinet Gradonačelnika
Služba za informisanje