Omarska: Modriča 3:0

Strijelci: Rosić u 48., Jaćimović u 58. i Panić u 90.+2 minuti
Sudija: Taborin Marko (Zvornik)
Gledalaca: 700
Žuti kartoni: Panić, Marmat (Omarska) Stojanović, Kostadinović (Modriča)

Omarska:
Jokić 7, Bojan Romanić 7, Rosić 7,5 (Krecelj), Darko Romanić 7 (Danijel Šunić –), Panić 7,5, Anđić 7, Dragan Romanić 7 (Ratković -), Jaćimović 7, Lajić 7, Marmat 7, Vračar 7
Trener: Milenko Vuleta

Modriča:
Milovanović 6, Zlatarić 5,5 (Kurteši 5,5), Nikić 5,5, Prljeta 5,5 (Đaković -), Pljevaljčić 6, Kostadinović 5,5 (Hasičić -), Božić 5,5 (Šoškić 5,5), Ninković 6, Trifković 5,5 (Radulović -), Guskić 6, Stojanović 5,5
Trener: Drinić Miroslav

Omarska je u šestom kolu savladala na domaćem terenu ekipu Modriče sa ubjedljivih 3-0.

Može se reći zasluženo, jer je Omarska stvorila mnogo više prilika, a sa druge strane Modriča se uglavnom organizovano branila i nije do samog finiša uputila niti jedan šut prema golu Omarske.

Novinarske bilježnice su ostale skoro pa prazne u prvih 45. minuta. Obe ekipe su igrale veoma oprezno, Omarska je imala više loptu u nogama, ali nije stvorila ni jednu opasnu situaciju pred golom Modriče. Tek u 28.minutu prvi smislen napad Omarske, Panić je izašao sam pred golmana Milovanovića, ali je golman Modriče bio uspješniji i odbranio njegov šut.

Pet minuta kasnije Rosić je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je njegov šut otišao iznad prečke i to je sve vrijedno spomena u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu, potpuno drugačija slika na terenu.

Već u 48.minutu Panić je iz slobodnog udarca ubacio loptu u šesnaesterac, tamo je Rosić lukavo glavom zatresao mrežu Modriče i doveo Omarsku u vođstvo od 1:0.

Nakon tog gola Modriča se morala otvoriti, ali nije uspjevala ugroziti gol Omarske, a Omarska je stvorila nekoliko stopostotnih prilika od kojih je iskoristila još dvije.

U 58.minutu Ognjen Jaćimović je ukrao jednu loptu odbrani Modriče i rezantnim šutem savladao golmana Modriče, te se može reći da je tako otklonio sve dileme oko pobjednika u današnjoj utakmici.

U 66. minutu vidjeli smo sjajnu akciju napadačkog tria Omarske Panić – Jaćimović – Rosić, ali kada je Rosić trebao zakucati loptu u praznu mrežu, lopta je zbog neravnog terena nezgodno odskočila i otišla u gol aut.

Samo minut kasnije, Rosić je umakao odbrani Modriče, predriblao i golmana Milovanovića, ali je otišao previše udesno i nije uspio poslati loptu u mrežu.

Konačan rezultat je postavio Panić u sudijskoj nadoknadi, lijepo je u šesnaestetrcu primio loptu i rutinski pogodio za konačnih 3-0.

Sve u svemu, još jednom su viđene pune tribine na stadionu u Omarskoj, odlična igra domaće ekipe i zaslužena pobjeda od 3-0.

Treba istaći da je za prvi tim Omarske debitovao mladi i talentovani Šunić Danijel, od kojeg se očekuje mnogo u nastavku karijere.

Takođe, treba pomenuti i momke okupljene oko SRC Jokići koji su u potpunosti finansirali troškove današnje utakmice i večeru za fudbalere.

U sledećem kolu Omarska gostuje kod ekipe Budućnosti u Pilici kod Zvornika, a Modriča dočekuje Slogu iz Doboja.

FK Omarska