Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 572 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 209 osoba.

Radi se o 99 muškaraca i 110 žena, od kojih je 38 mlađe, 105 srednje i 66 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 65 osoba je iz Bijeljine, 40 iz Banjaluke, 30 iz Trebinja, 13 iz Foče, po debet iz Doboja i Zvornika, osam iz Ugljevika, po četiri iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša i Lopara, tri iz Vukosavlja, po dvije iz Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Stanara i Teslića i po jedna iz Gradiške, Novog Grada, Pala, Prijedora, Sokoca, Čelinca, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva.

Radi se o 10 muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi, od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, dvije iz Šipova i po jedna iz Teslića, Gacka, Bijeljine, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 72.287 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 4.103 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 314.068 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 712, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 319, a u ostalim bolnicama 393.

Na respiratoru je 61 osoba (35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.989 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske