Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 14. do 16. septembra 2021. godine, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, realizovana je pojačana kontrola tehničke ispravnosti motornih vozila sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti autobusa, posebno onih kojima se vrši prevoz učenika.

U toku akcije kontrolisano je 439 vozila, a na vanredni tehnički pregled upućeno je 68 vozila. Vanrednim tehničkim pregledom kod 49 vozila utvrđena je tehnička neispravnost.

Iz saobraćaja su isključena 52 vozila, od čega 42 zbog utvrđene tehničke neispravnosti i 10 zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne tehničkom pregledu.

Od ukupnog broja vozila upućenih na vanredni tehnički pregled 13 je autobusa, od kojih je kod 6 utvrđena tehnička neispravnost. Iz saobraćaja je zbog utvrđene tehničke neispravnosti isključeno 5 autobusa i jedan autobus zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne vanrednom tehničkom pregledu.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozila tokom akcije, zbog manje ili veće tehničke neispravnosti, kao i zbog odbijanja da vozilo podvrgnu tehničkom pregledu, prekršajnim nalogom sankcionisano je 211 vozača, a podneseno je i osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Zbog ostalih evidentiranih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 45 vozača.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise i da posebnu pažnju posvete tehničkoj ispravnosti vozila.

PU Prijedor
Foto – ilustracija