SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

U Prijedoru je danas u radnoj posjeti bila šefica Misije OSCE-a u BiH, ambasadorka Katlin Kavalec. Ovom prilikom ambasadorka se upoznala sa osnovnim prioritetima i pitanjima kojima je nova Gradska uprava posvećena, opredjeljenjem za razvojem privrede, otvaranjem novih radnih mjesta, stvaranjem uslova za ostanak građana Prijedora u svom gradu, transparentnosti i otvorenosti prema građanima.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović predstavio je ambasadorki Kavalec mnoge primjere napretka u drugim sferama razvoja grada, kulturi, pitanju djece i omladine, pomirenju i suživotu, odnosu sa građanima, izgradnji infrastrukture, ali i rada unutar uprave koji se ogleda u stabilnoj skupštinskoj većini i odličnoj saradnji izvršne i zakonodavne vlasti Gradske uprave Prijedor.

S obzirom na to da je ponuđena pomoć i podrška Misije OSCE u BiH po određenim pitanjima, istaklo se rješavanje pitanja izgradnje spomenika nastradaloj djeci iz svih proteklih ratova i otvaranje kancelarije za dijasporu. Potvrđeno je da će Misija OSCE-a u BiH, u skladu sa svojim nadležnostima i ekspertizama, biti na raspolaganju da pruži podršku sa svoje strane.

Kabinet gradonačelnika

Služba za informisanje