Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom prethodnog vikenda pronašli su i oduzeli dva putnička automobila koja su otuđena na području Policijske uprave Prijedor.

U mjestu Poljavnice opština Novi Grad pronađeno je vozilo marke „VW Polo“ čije je otuđenje prijavljeno 24.08.2021. godine.

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela „Krađa“, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad lišili su slobode lice M.A. iz Novog Grada.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi otuđio navedeno vozilo, koje je po pronalasku vraćeno vlasniku.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv M.A., biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa“.

Vozilo marke „Jetta“ sa nepripadajućim registarskim oznakama oduzeto je od M.G. iz Prijedora nakon što je utvrđeno da je u mjestu Čejreci u Prijedoru prouzrokovao saobraćajnu nezgodu slijetanjem sa kolovoza, te da je vozilo prethodno otuđeno.

Vozilo će biti vraćeno vlasniku, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv M.G. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija