U Dječijem vrtiću “Radost” nisu odstupali od epidemioloških mjera u odnosu na 2020. godinu. Jedina promjena je što ponovo rade u punom kapacitetu. Pobrinuli su se da se djeca pridržavaju svih epidemioloških mjera, a da to ne doživljavaju stresno.

“Djeca ne doživljavaju koronu kao neku bolest. Kao što u igri imaju pravila koja moraju poštovati, postepeno smo im uvodili epidemiološka pravila. Prenosili smo ih na najmlađe, tako da su oni sve ove mjere doživjeli kao neku vrstu igre”, kaže vaspitačica Aleksandra Kremić.

Na nekim mjestima potpuno je ograničen broj ulazaka roditelja u objekte. Djecu preuzimaju na vratima garderoba i drugih radnih prostora. I dalje je obavezno da roditelji ujutro izmjere temperaturu mališanima, a da kod kuće ostanu djeca sa bilo kakvim respiratornim smetnjama i slabostima, rekla je Gordana Lovrić, pomoćnik direktora za vaspitno-obrazovni rad.

“Prošle godine bio je smanjen broj djece u grupama, a sada vrtić ‘Radost’ ponovo radi punim kapacitetom. Interesovanje roditelja za smještaj djece u predškolsku ustanovu znatno je veće nego prethodnih godina. Trenutno vrtić pohađa 468 mališana, dok se na listi čekanja nalazi njih 170”, istakla je Lovrićeva.

kozarski.com