U Prijedoru su počeli radovi na rekonstrukciji Ulice majora Milana Tepića čija je vrijednost oko 800.000 KM i biće finansirani iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je, nakon obilaska gradilišta, novinarima izjavio da je ovo bila jedna od najlošijih ulica u samom centru grada te da je sa ovim aktivnostima počelo ispunjenje jednog od njegovih predizbornih obećanja.

“Mi smo ovaj problem prepoznali i ranije, a evo sada počinje i realizacija ranije datih obećanja uz napomenu da je jako bitno da se radi totalna rekonstrukcija i da je vrijednost radova oko 800.000 KM koje će Grad Prijedor finansirati iz svog budžeta”, naglasio je Pavlović.

On je izrazio zadovoljstvo što će tako konačno biti uređena ulica koja prolazi kraj Medicine rada i Pedijatrije.

“Tu su roditelji sa malom djecom imali teškoća, pogotovo u kišnim danima, da pristupe ambulanti i to je ono što nam je najviše smetalo i zato je ovo jedna od prvih velikih investicija u našem gradu”, rekao je Pavlović.

Direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac pojasnio je da je u pitanju kompletna rekonstrukcija toplovodne mreže, fekalne i oborinske kanalizacije, rasvjete i rekonstrukcija kolovoza i izgradnja pješačkih staza na strani do Pećanskog parka.

“Počeli smo sa izvođenjem radova na termotehničkim instalacijama budući da imamo kratak rok sa `Toplanom` jer slijedi početak grejne sezone i punjenje toplovodnog sistema mora biti završeno do kraja ovog mjeseca”, naglasio je Crnogorac.

On je stanovnike grada koje funkcioniše preko ove gradske saobraćajnice zamolio za strpljenje i razumijevanje ukoliko dođe i do totalne obustave saobraćaja u ovom dijelu gradu jer će tako, kao je naglasio, radove brže privesti kraju na obostrano zadovoljstvo.

Širina saobraćajnice će ostati po četiri metra u obe saobraćajne trake u dužini oko 300 metara, a rok za završetak svih navedenih radova je 90 dana.

prijedorgrad.org