Prelijepi fudbalski dani se nastavljaju u Omarskoj.

Omarska je u četvrtom kolu savladala Željezničar Sport Team iz Banjaluke sa 1-0 i tako zabilježila treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

Utakmica je ponovo odigrana u predivnom ambijentu pred oko 1.000 navijača, po lijepom vremenu i dobrom terenu.

Od samog početka gosti su stavili do znanja da su došli da se nadigravaju i da pokušaju doći i do sva tri boda. U 11.minutu gosti sjajno izvode korner, najviši u skoku je bio Baštić, ali je pogodio prečku. Samo minut kasnije identična situacija. Ponovo korner za goste i ponovo je Baštić pogodio prečku.

Omarska se brzo oslobodila pritiska i već u 16.minutu trenutak odluke. Anđić je odlično probio po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i potom idealno uposlio Romanić Darku, koji sa peterca šalje loptu u mrežu i dovodi Omarsku u vođstvo od 1:0. Samo tri minuta kasnije brza akcija Omarske, Jaćimović je izašao sam pred golmana, uspio loptom prebaciti golmana Stupara, ali lopta je pogodila stativu i ostalo je 1-0 za Omarsku.

U 21. minutu velika šansa za Omarsku. Panić je sjajno prošao po desnoj strani, pokušao uposliti Jaćimovića, ali u poslednjem trenutku reaguje odbrana gostiju: Nakon toga, do kraja poluvremena nije bilo prilika i na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom Omarske od 1-0.

U drugom poluvremenu, viđena je obostrano otvorena igra. Željezničar je pokušavao doći do izjednačenja. A Omarska je takođe prijetila preko brzonogih Rosića i Panića, te i danas odličnog Jaćimovića. Treba izdvojiti nekoliko prilika.

U 58.minutu Baštić je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali ipak visoko iznad gola. Sa druge strane, pet minuta kasnije, Rosić je sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali lopta je fijuknula kraj lijeve stative.

U 76. minutu, Željezničar je propustio najbolju priliku, Banjac je nakon jedne kontre izašao sam pred golmana, ali je Jokić sjajno intervenisao i spriječio izjednačenje.

Nekoliko minuta kasnije nakon jedne dobre akcije Omarske, Krecelj je imao priliku da sa desetak metara riješi sve dileme oko pobjednika, ali je njegov šut izblokiran. Do kraja je viđena jalova inicijativa gostiju, ali bez opasnijih prilika i ostalo je 1:0 za Omarsku.

To je bio signal za veliko slavlje domaćih igrača i mnogobrojnih navijača. Teško je opisati današnju atmosferu u Omarskoj, jednostavno prelijep dana za sve ljubitelje fudbala, a posebno za sve ljude kojima je Omarska u srcu, a danas se vidjelo da ih ima zaista mnogo, mnogo.

Dovoljno je reći da je najmanje pedesetak navijača ostalo na tribinama i dva sata nakon završetka utakmice, uživajući u svemu lijepom što fudbal može donijeti.

Poslije utakmice igrače Omarske je večerom počastio Željko Buvač, koji je trenutno na odmoru zbog reprezentativne pauze, a nakon Majnca, Borusije i Liverpula, trenutno obavlja funkciju sportskog direktora Dinama iz Moskve. Hvala Željko.

Željezničar je, kako se i očekivalo, pokazao da se radi o odličnoj, mladoj ekipi, pred kojom je sigurno lijepa budućnost.

U sledećem kolu Omarska gostuje kod Borca u Kozarskoj Dubici, a Željezničar na svom terenu dočekuje Slogu iz Doboja.

Omarska: Željezničar Sport Team 1:0

Strijelac: Romanić Darko u 16. minuti

Sudija: Vuković Vojislav (Brčko)
Gledalaca:1.000
Žuti kartoni: Nišević, Marmat, Grahovac (Omarska) Kalabić, Sladojević, Banjac, Bilal (Željezničar)

Omarska:
Jokić, Ratković, Nišević, Rosić, Romanić Darko, Panić (Krecelj), Grahovac (Romanić Bojan), Anđić (Lajić), Jaćimović, Marmat, Vračar
Trener: Milenko Vuleta

Željezničar Sport Team:
Stupar, Račić (Jević), Sladojević, Blanuša, Banjac, Bilal, Baštić, Ružičić, Đogić, Kalabić (Jovandić), Petrović (Janković)
Trener: Asmir Avdukić

FK Omarska