Policija Srpske uvijek je na usluzi. Kako izgleda radni dan policajca, i koje to lijepe, ali i ružne stvari sa sobom nosi ovaj poziv, rekao nam je prijedorski policajac, Mladen Došen, omiljeni među građanima i kolegama.

Svakodnevno se susreću s mnogo izazova. Njihov poziv human je i plemenit. Oni su servis građana, i glavni zadatak im je očuvanje njihove bezbjednosti.

Mnogi vršnjaci, našeg heroja, Mladena Došena maštali su da postanu piloti, ljekari, učitelji, veterinari, pekari, ili možda kuvari. Mladen je oduvijek želio da obuče uniformu i bude – policajac. Brojni su, kaže, razlozi zbog kojih ga je od dječačkih dana privlačio baš ovaj poziv.

– Ono šta me privuklo za poziv policajca, odnosno sad policijskog službenika je želja od samog djetinjstva, prvih mojih saznanja. Privlačila me uniforma, privlačila me ta pravičnost, taj status policajca u društvu. To je bila želja koja me vukla cijelo moje djetinjstvo, sve do završetka osnovne škole, kad sam uspio da uđem u policijske snage – kaže Mladen Došen, vođa bezbjednosnog sektora Policijske uprave Prijedor,

I nije se pokajao. Sve o čemu je maštao kao dječak, ostvarilo mu se. U policiji je napravio zavidnu karijeru. Višestruko je nagrađivan. Poslu se posvetio u potpunosti. Ostvarila mu se dječačka želja da bude na usluzi, te pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Kako kaže, njegov zadatak od prvog dana je da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme, i to mu je uvijek polazilo za rukom.

RTRS