U dvorištu Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Prijedoru danas je otvoreno dječije igralište na radost najmlađih od ukupno 741 učenika ove škole koliko ih je danas krenulo sa nastavom u novoj školskoj godini.

Direktor ove škole Zdravko Budimir izjavio je da je, pored početka nove školske godine, ovo još jedna radost za učenike.

“Ovo je nešto što smo mi godinama pokušavali da osmislimo i da imamo i da naša djeca uživaju igrajući se zajedno sa svojim vršnjacima”, rekao je Budimir.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević koji je prisustvovao otvaranju ovo igrališta, izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja realizacija ideje izgradnje dječijih igrališta pod nazivom “Za srećno djetinjstvo”.

“Iskoristiću priliku da se zahvalim donatoru ovog igrališta Keksari `Mira` jer su dokazali da su društveno odgovorna kompanija i nadam se da će i drugi slijediti njihov primjer”, rekao je Kovačević.

On je dodao da je ovo četvrto igralište po redu i da je najavljena izgradnja još desetak novih igrališta.

Podizanje igrališta donirala je prijedorska Fabrika keksa “Mira” čiji je direktor Marina Stupar novinarima izjavila da su se rado odazvali na poziv gradonačelnika da učestvuju u ovom projektu.

“Odazvali smo se ovoj akciji i odlučili da doniramo jedno igralište na lokaciji koju je predložila Gradska uprava. Pokazali smo da smo, kao i uvijek, društveno odgovorno preduzeće”, izjavila je Stupareva.

Direktor preduzeća “Komunalne usluge” Dalibor Grabež izjavio je da radnici ovog preduzeća sa zadovoljstvom učestvuju u radovima na postavljaju dječijih igrališta u okviru akcije “Za srećno djetinjstvo”.

“Mi pružamo potpunu logistiku u pripremi zemljišta i terena i ugradnje igrališta, a i mi ćemo donirati jedno igralište u znak kvalitetne saradnje i sa Gradskom upravom, a i zbog naše djece”, potvrdio je Grabež.

prijedorgrad.org