Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ od 25. avgusta do 24. septembra sprovode aktivnosti usmjerene na ostvarivanje bezbjednog učešća školske djece u saobraćaju.

Povodom početka školske godine, u blizini školskih ustanova pojačano je prisustvo policijskih službenika koji su svim učesnicima saobraćaja, a posebno kategoriji djece školskog uzrasta ukazali na poštovanje saobraćajnih pravila i propisa i bezbjedno učestvovanje u saobraćaju.

Roditeljima koji su po prvi put dopratili mališane u školske klupe takođe je ukazano na značaj razgovora sa djecom kada je u pitanju učešće u saobraćaju.

Povodom početka školske godine, policijski službenici će zajedno sa svim relevantim subjektima koji imaju zadatak podizanje stepena bezbjednosti i zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, sprovesti niz aktivnosti, a poseban akcenat biće stavljen na kontrolu saobraćaja u zonama škola i kontrolu odnosa vozač – pješak.

Kontrola će biti usmjerena i na tehničku ispravnost vozila kojima se vrši prevoz djece.

Zbog povećane frekvencije vozila i pješaka među kojima je najviše djece školskog uzrasta, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da kretanje vozila prilagode potrebama djece na putu, naročito kada se nalaze u blizini školskih ustanova, a roditelje podsjećamo na njihovu odgovornost u pogledu bezbjednog kretanja djece u saobraćaju, te ih pozivamo da svojim primjerom utiču na formiranje pozitivnih stavova kod najmlađih učesnika u saobraćaju.

PU Prijedor