Profesora srpskog jezika- JU OŠ ‘’Vuk Karadžić’’ Omarska

Oblast: Obrazovanje
Rad na: Određeno vrijeme
Regija: Prijedor
Otvoreno do: 02.09.2021.
Broj izvršilaca: 1

OPIS RADNOG MJESTA

JAVNA USTANOVA OSNOVNA ŠKOLA „VUK KARADŽIĆ“ OMARSKA
BROJ: 231 /21

Na osnovu člana 111. i 113. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju (’‘Sl.glasnik RS ‘’ br: 44/2017, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20 ), člana 23. Statuta JU Osnovne škole ‘’Vuk Karadžić’’ Omarska vd. direktor škole 16.08.2021. godine, r a s p i s u j e :

K O N K U R S
za slobodno radno mjesto

1. Profesora srpskog jezika – 1 izvršioca pripravnik – 100 % radno vrijeme (24 časa neposrednog rada s učenicima) 2021/2022 godinu, na određeno radno vrijeme do kraja školske 2021/2022 godine, tj.31.08.2022 godine .

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Na konkurs se mogu prijaviti lica koja ispunjavaju sledeće uslove:
-da imaju odgovarajući nivo obrazovanja, odnosno odgovarajuću stručnu spremu
-da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine
-da je punoljetan da je radno sposoban
-da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela

Svi kandidati koji su ispunjavali uslove za navedena radna mjesta prije stupanja na snagu novog Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( ‘’Sl.glasnik RS ‘’ broj 44/17, 31/18 , 84/19, 35/20 i 63/20) imaju pravo prijave na konkurs kao i kandidati koji ispunjavaju posebne uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Uz potpisanu prijavu kandidati su dužni dostaviti sledeću dokumentaciju:
1. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti;
2. Uvjerenje o državljanstvu ,
3. Rodni list ili ovjerenu foto-kopiju lične karte,,
4. Doatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja;
5.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.
6. ljekarsko uvjerenje koje ne može biti starije od 6 mjeseci dostavlja samo izabrane kandidate, a prije zasnivanja radnog odnosa.
7. Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata pribavlja škola po službenoj dužnosti.
8. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ukoliko ima radnog iskustva.
9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;
10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.
11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo na učešće na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijave na konkurs mogu dostaviti svi kandidati koji ispunjavaju uslove Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ( ‘’Sl.glasnik RS ‘’ br: 77/09 ).

Testiranje kandidata obaviće se 06.09.2021. godine testiranje u 8,00 časova, a intervju u 9,00 časova, samo za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije se neće vraćati kandidatima. Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama ‘’ Glas Srpske’‘.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće objavljeno na oglasnoj tabli škole.

Prijave na konkurs možete dostaviti lično u školu ili poslati na adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Vuk Karadžić“ ul.Vuka Karadžića bb 79203 Omarska.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija