Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 26.08.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu i učiniocu protiv lica B.G. i E.P. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Zloupotreba službenog položaja“, „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ i „Falsifikovanje isprave“.

Osumnjičeno lice B.G. se tereti da je, obavljajući poslove sekretara lovačkog udruženja u Prijedoru, u aprilu mjesecu 2017. godine, za osumnjičenog E.L. sačinio, potpisao i pečatom ovjerio uvjerenja o članstvu i položenom lovačkom ispitu sa neistinitim sdržajem, znajući da E.L. nije upisan u knjigu članova udruženja, čime je počinio krivična djela „Zloupotreba službenog položaja“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Falsifikovana uvjerenja osumnjičeni E.L. je upotrijebio prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavku lovačkog oružja kod nadležne policijske stanice, čime je počinio krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija