Iz Omladinske organizacije “Čuvari Sane” iz Prijedora saopštili su da je za sve čuvare Sane i iskrene ljubitelje zdrave i čiste prirodne sredine, veliki događaj povlačenje sa desete sjednice Skupštine grada Prijedora prijedloga o usvajanju regulacionog plana pod radnim nazivom „Sana B1“, kojim je predviđena izgradnja benzinske pumpe u blizini ove rijeke.

Oni smatraju da je ova odluka označila pobjedu njihovog “Ne benzinskim pumpama na obali rijeke Sane” i “Da parkovima i uređenim stazama!”

-Ovom prilikom zahvaljujemo se svim građanima koji su bili uz nas, našu peticiju potpislo je 1.785 stanovnika Prijedora. Posebnu zahvalnost upućujemo gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću i njegovom zamjeniku Žarku Kovačeviću. Oni su nam bili stalna podrška i pravi saborci od početka naše borbe za navedene ideje-poručili su iz ove organizacije.

Dodali su da pozdravljaju i odluku gradonačelnika Prijedora da se procedure oko izrade novog regulacionog plana, koje će obuhvatiti i prostor oko rijeke Sane, vrate u zakonske okvire.

-Tako će, između ostalog, i svi zainteresovani građani Prijedora, moći da daju kreativan doprinos uređenju naše rijeke i našeg grada. Nadamo se da ćemo zajedničkim naporima, dogovorima i strategijom vratiti rijeci Sani stari sjaj, i da ćemo zajedno rješavati probleme koji su se nagomilavali tokom prethodnih decenija. Samo tako moći ćemo i rijeku Sanu, ali i sam grad Prijedor, učiniti boljim, ljepšim i zdravijim mjestima i sredinama za nas i za generacije koje dolaze poslije nas-zaključili su mladi čuvari.

srpskainfo.com