Skupština grada Prijedora verifikovala je danas mandat novom odborniku Mladenu Kulundžiji iz PDP-a, nakon što je svoj vratio Dalibor Grabež iz ove stranke.

Grabež je 15. jula podnio ostavku zbog nespojivosti funkcija, a Centralna izborna komisija BiH mandat je dodijelila Kulundžiji kao narednom kandidatu sa liste PDP-a.

Polovinom marta Grabež je imenovan za vršioca dužnosti direktora “Komunalnih usluga” iz Prijedora i od tada nije učestvovao u glasanju u vezi sa ovim preduzećem, a od 9. jula je direktor u punom mandatu, nakon čega je vratio mandat.

“Nisam želio ni razmišljati o tome jesam li ili nisam u sukobu interesa, kao što su to neke kolege iz drugih lokalnih zajednica činili i obraćali se nadležnoj komisiji, pa čak i dobijali odgovore da nisu u sukobu interesa”, rekao je Grabež Srni.

On je u lokalnom parlamentu bio odbornik od 2008. godine u kontinuitetu i te prve godine vratio je mandat u Upravnom odboru Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske.

PDP u Skupštini grada Prijedora ima dva odbornika koji učestvuju u vlasti predvođenoj SNSD-om.

SRNA