U fantastičnoj atmosferi pred više od 800 gledalaca Omarska je zabilježila prvu prvoligašku pobjedu.

Nakon preokreta, Omarska je savladala goste iz Prnjavora sa 2-1.

Još jednom, treba istaći zaista veliku podršku i sjajan ambijent na prvoligaškom debiju Omarske.

Publika je u velikom broju napunila stadion, pa su i nove proširene tribine bile tjesne da prime sve gledaoce.

Veliku pažnju je izazvao i novi semafor, koji je proizveo Ardov Darko, vlasnik firme Ardovsoft i koji je zaista dosta uljepšao kompletan stadion.

Pred početak utakmice, upriličena je mala proslava, sportski direktor Anđić Milenko je uručio Borislavu Grahovcu prigodan skroman poklon kao mali znak pažnje za odigranih 200 utakmica u dresu Omarske.

Omarska je, bilo je vidljivo, sa dosta grča ušla u današnju utakmicu, što je i razumljivo jer se radilo o prvoj utakmici pred domaćom publikom, a sa druge strane, dobra, opasna i neugodna ekipa gostiju.

Trener Stanivuković je postavio zgusnutu igru u odbrani i njegova ekipa je opasno prijetila iz kontranapada, a sa druge strane Omarska je igrala sporo, i nije uspjevala ozbiljnije ugroziti gol Ljubića.

Vrijedi izdvojiti samo dvije situacije. U 20. minutu Jaćimović je dobro prošao po lijevoj strani, opasno centrirao u šesnaesterac, ali je odbrana Ljubića u poslednjim trenucima intervenisala i otklonila opasnost. Minut kasnije, golman Ljubića ispušta jednu loptu, Panić je došao do lopte, ali nije uspio u velikoj gužvi da je pošalje u mrežu gostiju.

Sa druge strane gosti su bili mnogo opasniji, posebno preko brzonogog Segića. Propustili su nekoliko izglednih prilika, ali u 29. minutu nakon jednog ubačaja iz auta, gosti koriste loše postavljenu odbranu Omarske, lopta dolazi do Grahovca, koji je ušao u šesnaesterac i savladao Jokića te doveo u Ljubić u vođstvo od 1:0.

Nakon toga gosti su postigli još jedan pogodak, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, potpuno druga slika na terenu, razigrala se Omarska, probudila se publika i od samog početka gol je visio u vazduhu. Nakon nekoliko propuštenih prilika, u 53.minutu izvedena je jedna uigrana akcija nakon kornera. Panić je u svom stilu promješao odbranu gostiju po desnoj strani i onda precizno uposlio Rosića na pretercu koji je manirom iskusnog strijelca samo skrenuo loptu u gol za izjednačenje 1-1.

Nakon izjednačenja, Omarska je stvorila nekoliko opasnih situacija pred golom Ljubića, ali nije uspjevala postići gol.

Sa druge strane i gosti su opasno prijetili, posebno Segić koji je nakon solo akcije izašao sam pred golmana Jokića, ali je šutirao visoko iznad gola.

U 76. minutu još jedna dobra akcija Omarske. Grahovac je pretrčao kompletan teren, idealno uposlio Rosića, koji petom proigrava Jaćimovića, a Jaćimović natrčava na loptu i iz blizine savladava Dabića za vođstvo Omarske od 2:1 i veliko slavlje domaćih brojnih navijača.

Do kraja je Ljubić stihijski napadao, Omarska prijetila iz kontranapada, ali rezultat se nije mijenjao i Omarska je zabilježila veliku pobjedu.

Sve je danas bilo idilično u Omarskoj, nove tribine, nov semafor, odlična, napeta fudbalska predstava i na kraju slavlje mnogobrojne publike.

U sledećem kolu Omarska gostuje kod Podrinja u Janji, a Ljubić će dočekati ekipu Sloge iz Doboja.

Posebno se zahvaljujemo Stomatologiji Anđić i Vulkanizerskoj radnji Obradović koji su snosili troškove današnje utakmici, kao i Ardov Darku (Ardov Soft) koji su donirali semafor.

Omarska: Ljubić 2:1 (0:1)

Omarska
Stadion FK Omarska
Gledalaca: 800
Sudija: Todić Dragan (Doboj)
Strijelci: Rosić u 53. i Jaćimović u 76. za Omarsku, S.Grahovac u 29. minuti za Ljubić
Žuti kartoni: Anđić, Jaćimović, Vračar, Romanić Dragan (Omarska), Radaković, Borovčanin (Ljubić)

Omarska
Jokić 6,5, Romanić Dragan 7, Romanić Bojan 7, Rosić 7.5, Romanić Darko 6,5 (Stević -), Panić 7, Jaćimović 7,5 (Ratković -), B.Grahovac 7, Anđić 7, Vračar 7 (Nišević -), Marmat 7
Treneri: Vuleta Milenko – Jelisavac Zlatko

Ljubić
Dabić 6, Radaković 6 (Guzijan -), Radonjić 6,5, Žižak 6.5, Jagodić 7 (Milanović 6), Segić 6,5, Subić 6,5, S.Grahovac 7,5 (Božić -), Borovčanin 6,5, Komlenović 6 (Vrebac -), Stojičić 7 (Jugović 6)
Trener: Stanivuković Milan

FK Omarska