Ulica u prijedorskom mjestu Donja Marićka poznata kao “ulica osmijeha” bogatija je za dječije igralište koje su zajedničkih snagama uredili grad Prijedor i prijedorska preduzeća “Lipa drvo” i “Paspalj-komerc”.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je zajedno sa predstavnicima ovih privrednih kolektiva mališanima, kojih u ovoj ulici ima preko 20, zvanično na upotrebu predao moderno opremljeno igralište.Riječ je o projektu ” Za srećno djetinjstvo” kojim je predviđena izgradnja desetak dječijih igrališta u gradu na Sani.

“Akcija koju smo pokrenuli za izgradnju dječijih igrališta nastavlja se tako u jednom selu, a ne samo u centru grada. Ideja i zamisao je, da tamo gdje ima veliki broj djece da zajedno sa našim privrednicima omogućimo toj djeci da imaju srećno djetinjstvo, a jedan od načina je da im obezbijedimo igralište”, rekao je Pavlović.

On se zahvalio privrednicima koji su se odazvali ovom pozivu i koji su donatori ovog igrališta, kao i preduzeću “Komunalne usluge” koji su izvršili pripremne radove te firmi “Austronet” koja je pomogla ograđivanje i zaštitu igrališta mrežom.

“Imamo u planu izgradnju još 11 dječijih igrališta na području Prijedora tako da nastavljamo u tom pravcu i pozivam i ostale privrednike da nam se pridruže. Ova akcija je počela na Dan grada kada je grad donirao dva igrališta umjesto velikih manifestacija i ručkova i naišli smo na dobar odziv privrednika kojima je to prilika da taj način budu i društveno odgovorni”, rekao je Pavlović.

Predstavnik preeduzeća ” Lipa-drvo” Zorica Savić izjavila je da ovo nije prvi put da se odzivaju na poziv lokalne zajednice, u kojoj rade već 20 godina, da učestvuju u nekoj akciji.

“Posebno smo zadovoljni kada se radi o mladima i kada možemo da pomognemo sport i dječije veselje, ništa ljepše od toga”, kazala je Savićeva.

Aleksandra Komljenović ispred preduzeća “Paspalj-komerc”d.o.o. izjavila je da su se i oni kao društveno odgovorna kompanija i ranije odazivali ovakvim akcijama.

“Ovim putem pozivam da se i drugi privredni subjekti odazovu ovoj akciji jer ovo ovdje će sada biti i neko središte sela gdje će se okupljati mještani svih generacija i gdje će odzvanjati dječiji osmijesi”, istakla je Komljenovićeva.

Mještanin Miladin Rendić, otac petoro djece, je istakao da će ovo igralište biti mjesto okupljanja mališana, ali i njihovih roditelja.

“Raduje nas ovo igralište jer se već vidi da se ovo biti mjesto druženja, veselja i dječijih osmijeha”, rekao je Rendić dodajući da je ovo dokaz da ima života na selu.

prijedorgrad.org