Povodom pedeset godina postojanja Košarkaškog kluba “Prijedor-Spartak” večeras je u Prijedoru, na Trgu majora Zorana Karlice, počeo Međunarodni turnir u “3 na 3” uličnom basketu, na kojem učestvuje 14 ekipa iz BiH i Srbije.

Vanja Plavšić, jedan od organizatora i učesnik 3 na 3 turnira, izjavio je da je ovaj sportski događaj jedan u nizu kojim KK “Prijedor Spartak” proslavlja značajan jubilej.

“Prvi događaj u nizu događaja kojima obilježavamo ovaj jubilej. Basket “3 na 3″ se razliku od košarke, uz dosta pravila i mislimo da je to sport u ekspanziji i za to je dobio potvrdu učešćem na Olimpijskim igrama”, rekao je Plavšić.

Turnir je finansijski podržao Grad Prijedor.

“Ovo je prvi put da se na ovakav način proslavlja vrijedan košarkaški jubilej i nadam se da će takmičenje u uličnom basketu postati tradicija u Prijedoru”, poručio je gradonačelnik Dalibor Pavlović.

On je dodao da je ovo dobar način da se okupi omladina iz okruženja i da pokažu svoje umijeće u košarci.

“Možda će ovdje svoje početke imati neki košarkaš koji će zasjeniti one slavne generacije košarkaša. Mi to očekujemo i Prijedor već ima jednu dobru školu košarke i imamo već juniore koji su reprezentativci Srbije i koji su na ponos našeg grada”, rekao je Pavlović.

Međunarodni turnir u uličnom basketu završava sutra, finalnom utakmicom koja će se igrati u 22 časa.

prijedorgrad.org