Poslije godina iščekivanja da Robna kuća “Patrija” ponovo bude mjesto okupljanja i dobre kupovine, došao je i taj dan.

U novom ruhu na staroj adresi, “Patrija” se vraća na velika vrata.

Ovog četvrtka, 29. jula 2021. godine, u centru Prijedora, na Trgu Majora Zorana Karlice, svečano će se otvoriti obnovljeno izdanje Robne kuća “Patrija”.

U toku su posljednje pripreme pred otvaranje, a vrpcu će presjeći vlasnik MG Minda Mladen Milanović i ministrica trgovine i turizma Suzana Gašić.

U četvrtak se otvara obnovljena prijedorska “Patrija”: Koncert Jelene Tomašević

Ovaj, nekada reprezentativni objekat izgrađen je davne 1979. godine, a kompanija MG Mind je njegovo renoviranje započela 2019. godine, ukupno investiravši 17 miliona KM.

Renovirani objekat Robne kuće Patrija se prostire na 9.600 kvadratnih metara dizajniranih za kupovinu i uživanje, što je za oko 3.000 kvadrata više nego što je imala prije obnove.

“Patrija” sada ima tri nivoa, a kupcima će biti dostupni različiti sadržaji.

Na vrhu “Patrije” nalazi se velika terasa restorana “Lafayette”, sa koje se pruža odličan pogled na gradske ulice.

Otvaranje za 10 dana: Otkrivamo šta vas očekuje u Tržnom centru “Patrija”

U narednom periodu planirano je uređenje prostora za parkiranje, sa oko 100 parking mjesta.

Obnovom Robne kuće Patrija sačuvana je tradicija trgovačkog centra grada, značajnog ne samo za Prijedor, nego i za cijelu regiju, jer doprinosi razvoju privrede, unapređuje izgled gradskog jezgra svojim inovativnim arhitektonskim konceptom, te u potpunosti može da odgovori na sve savremene potrebe posjetilaca.

Povodom svečanosti pozvane su brojne zvanice, a biće održan i koncert Jelene Tomašević.

Od večeras vas u “Patriji” očekuju: Tropic market, Caffe experience “KOFEIN”, M:tel, Crvena apoteka, Zlatara Kuprešak, Kraš, DM-Drogerie Markt, New Yorker, knjižara Kultura, Dexi Co, Alpina, Sport Reality, Juventa, MobiStore, Sinsay, mjenjačnica, restoran “Lafayette”, dječija igraonica.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com