Policijska uprava Prijedor, u periodu od 15. do 17. jula 2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

Akcija je sprovedena u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije kontrolisan je 1.881 učesnik u saobraćaju.

Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 615 učesnika, a 83 vozača su isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Isključena su i tri vozača zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i pet vozača zbog upravljanja bez odgovarajuće kategorije, odnosno u vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilom.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 13 vozača je zadržano lišenjem slobode.

U narednom periodu Policijska uprava Prijedor kontinuirano će sprovoditi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, stoga apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

Napominjeno da je u toku kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija