Mještani Petrova održali su i danas mirni protest, želeći da tako izraze nezadovoljstvo zbog fizičkog napada na Danijela Karasija, koji se na Vidovdan odigrao u porti lokalnog hrama, kao i izostanka prave reakcije i osude napada.

Sam Karasij kaže da je ogorčen i zbog kvalifikacije cijelog slučaja.

– Policija je to okarakterisala da se to sve sedilo na putu, a ne pred crkvom. I sve je kvalifikovano kao fizički napad, te da nema osnove u nacionalnoj netrpeljivosti. I niko od ljudi bošnjačke zajednice ovdje nije osudio napad, niti se izvinio. Ništa – rekao nam je Karasij.

Dodaje da fizička bol prođe, ali da je daleko gora ona duševna jer nije mogao ni zamisliti da se ovakvo nešto može desiti u njegovom mjestu.

Okupljeni kažu da su zabrinuti za svoju bezbjednost, i žale što je izostala adekvatna rekacija društva na napad.

– Razočaran sam što na društvenim mrežama pojedini podržavaju ovakve napade. Niko ne smije podržavati nasilje i nasilnike. Niti mi želimo da pozivamo na nasilje. Mi samo želimo da poručimo da se ovakve stvari ne smiju dešavati, želimo da izrazimo svoje nezadovoljstvo i pozivamo nadležne da učine sve što je u njihovoj moći da se nasilnici kazne. I da to bude primjer svima, da se slični incidenti ne bi ponovili – rekao je paroh Đorđe Šebez.

Podsjetimo, na Vidovdan je lice Dž.T. sa još dva lica ušao u dvorište hrama Svetih apostola Petra i Pavla, fizički napao Karasija, koji je imao probu sa sa drugim članovima izvorne pjevačke grupe „Brojanica“.

Kako nezvanično saznajemo napadač je Džihad Terzić.

kozarski.com