kk prijedorKošarkaši „Prijedora“, koji su u prvenstvo Prve lige Republike Srpske ušli sa ambicijama da se bore za plasman u „plej-of“, poslije slabijeg starta, iako su neke mečeve izgubili minimalnom razlikom, trijumfom nad do tada drugoplasiranom Rogaticom (75:73) najavili su bolje igre.

Potvrdili su to i u proteklom 15. kolu, savladavši u Banjaluci ekipu „Studenta“ sa 78:67, te se sada, nakon tri „vezane“ pobjede nalaze na sedmom mjestu i mirnije dočekuju nova iskušenja.

-Problemi koji muče većinu klubova u Srpskoj su više organizacione i finansijske prirode, a osim na uigravanje ekipe, često utiču i na psihološku stabilnost momaka. Ipak, najvažnije je da se dobro radi, a rezultati dođu sami po sebi. Dobili smo pobjedom nad „studentima“ na samopouzdanju i vjerujem da do kraja sezone, uz podršku naših vjernih navijača, možemo i da se borimo za jednu od prve četiri pozicije – rekao je trener Prijedorčana Danilo Palalić.

Međutim, po riječima stratega na stručnom planu kluba sa imenom grada na Sani, nema posebnog psihološkog pritiska moranja, već se ide od utakmice do utakmice.

Uz podršku vjernih navijača Prijedorčani žele da se u nedjelju, 1. marta, revanširaju „Kozari“ iz Gradiške za poraz iz prvog dijela takmičenja. Početak susreta u sportskoj dvorani „Mladost“ predviđen je za 19 časova.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva