srna-skola petrovoU Osnovnoj školi /OŠ/ “Branko Radičević” u Petrovu kod Prijedora završena je obnova centralnog školskog objekta i fiskulturne sale u koju je iz Programa EU za oporavak od poplava uloženo 260.000 KM, rekla je Srni direktor ove ustanove Milosava Pranić.

“Od 1972. godine do sada ništa nije rađeno na školskoj zgradi. Sada smo dobili novu fasadnu bravariju i nov krov, kako na školi, tako i na fiskulturnoj sali, a preostalo nam je da obnovimo i fasadu”, kazala je Pranićeva.

Ova škola broji 231 đaka i ima tri područna odjeljenja u Rakelićima, Miljakovcima i Pejićima.

Iz Programa EU za oporavak od poplava za sanaciju šest škola u Prijedoru, odnosno pet školskih objekata, izdvojeno je 1,5 miliona KM.

Osim škole u Petrovu, u Prijedoru se donacijama EU obnavljaju i OŠ “Dositej Obradović” i “Jovan Dučić” Lamovita, te srednje škole Poljoprivredno-prehrambena i Medicinsko-tehnološko-građevinska i Ekonomska škola, dok se na mjestu područne škole “Dositej Obradović” u Tukovima gradi novi školski objekat.

Iz istog programa prethodno je obnovljena i poplavljena područna škola u Gomjenici.

Program za oporavak od poplava finansira EU, a provode Razvojni program UN, UNICEF i Međunarodna organizacija za migracije u BiH.

SRNA