Još nije poznato kada će biti prskani komarci na području grada Prijedora i to zbog žalbe preduzeća koje nije izabrano na tenderu za prskanje komaraca.

Iz Službe za informisanje grada Prijedora su za Srpskainfo saopštili da je lokalna uprava još prije dva mjeseca objavila javnu nabavku za izbor najpovoljnijeg ponuđača za provođenje postupka sistematske dezinsekcije na području uže gradske zone grada Prijedora.

– Nakon provedene procedure javne nabavke, nezadovoljni ponuđači su uložili žalbu na izbor najpovoljnijeg ponuđača te je čitav postupak obustavljen do donošenja odluke drugostepenog organa – naveli su iz Službe za informisanje.

U odluci Grada Prijedora o izboru najpovoljnijeg ponuđača za sistematsku dezinsekciju od 24. maja ove godine navedeno je da su se prijavila dva ponuđača. To su “Eko Bel” iz Trna i “Dezinsekcija” iz Bijeljine. Grad Prijedor je prihvatio ponudu “Dezinsekcije” iz Bijeljine koja sa porezom iznosi oko 49.344 KM.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da ponuda “Eko Bela” nije prihvatljiva jer ponuđač nije dostavio sve tražene dokumente.

Iz gradske Službe za informisanje podsjećaju da je dezinsekcija posljednji put obavljena 2020. godine i to na površini 5.250 hektara.

– Ova usluga obuhvata larvicidni tretman na površini od 1.250 hektara, kao i uništavanje odraslih jedinki, adulticidni tretman sa zemlje u površini od 4.000 hektara – pojasnili su iz Gradske uprave.

Navode da je u budžetu grada je za ove namjene predviđeno 50.000 KM.

srpskainfo.com