Investiciono razvojna banka Republike Srpske (IRB) iznajmila je poslovni prostor u Prijedoru od firme „MB MODUL“ d.o.o. iz tog grada.

To su, posredstvom Ministarstva finansija Srpske, odgovorili iz IRB na pitanje poslanika u Narodnoj skupštini, Nebojše Vukanovića.

Kako se vidi na sajtu „MB MODULA“, u pitanju je građevinska firma koja prodaje stanove, poslovne prostore, garažna mjesta, proizvodi i prodaje stolariju.

– Preduzeće je osnovano 1997. godine kao privatno građevinsko preduzeće. Preduzeće je izvelo na stotine individualnih stambenih objekata, škola, ambulanti, stambeno-poslovnih zgrada, tržnih centara, sportsko-rekreativnih objekata – pohvalili su se na sajtu.

Između ostalog, gradili su Vatrogasni dom, Sportsku dvoranu Urije i Osnovni sud u Prijedoru, te Sportsko rekreativni centar Novi Grad.

U Poslovnom registru Republike Srpske, kao osnivači su navedeni Bojan Mamlić i Aleksandar Klašnja, a kao kontakt osobe Milan i Bojan Mamlić.

U IRB su prvo podsjetili da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta od 22.09.2020. godine, i Statutom o dopuni Statuta IRB, predviđeno obavljanje poslova promocije finansijskih proizvoda i monitoring finansijskih plasmana, te drugi poslovi u vezi sa djelokrugom rada IRBRS, a prema teritorijalnoj nadležnosti određene regije.

S tim u vezi, predviđeno je osnivanje kancelarija u Trebinju, Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Bijeljini koje nemaju status poslovne jedinice, a u kojima bi se obavljali navedeni poslovi.

-U skladu sa navedenim Pravilnikom i Statutom, za potrebe otvaranja kancelarije u Prijedoru pokrenuta je procedura za zakup kancelarijskog prostora. Nakon sprovedene procedure, a do krajnjeg roka za prijem ponuda, izabran je ponuđač „MB MODUL“ d.o.o. Prijedor. Ponuđač je ponudio fiksnu mjesečnu cijenu za period iznajmljivanja do pet godina u iznosu od 7.500 KM bez PDV, odnosno fiksnu mjesečnu cijenu za period iznajmljivanja do deset godina u iznosu od 5.000 KM bez PDV – kažu u IRB Srpske.

Na prijedlog komisije, Uprava je donijela odluku o izboru „MB MODUL“ d.o.o. Prijedor, kao kvalifikovanog ponuđača te je odlučeno da će se ugovor zaključiti na period iznajmljivanja do deset godina, a u koju cijenu je uključeno i opremanje kancelarije po zahtjevima IRBRS.

Podsjećamo, iznajmljivanje prostora za potrebe IRB u Prijedoru svojevremeno je izazvalo buru u Narodnoj skupštini Srpske. Opozicija je tvrdila da je v.d. direktora IRB, Dražen Vrhovac, koji je istovremeno narodni poslanik, poslovni prostor za potrebe Banke navodno iznajmio od svoje majke.

Vrhovac je to demantovao, ali tada nije otkrio od koga IRB planira da renta poslovni prostor.

srpskainfo.com