glas-ilustracijaSvjedok tužilaštva Goran Ćorić izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je njega i njegovog oca Josipa Ćorića prevario advokat Dragan Radetić (57), kojem je vjerovao.

On je ovo izjavio na početku suđenja Radetiću i njegovoj punici Jeleni Đenadija (78) koji se terete da su Josipa Ćorića prevarili za imovinu vrijednu više od 160.000 maraka.

Ćorić je istakao da je shvatio da ga je Radetić prevario nakon što je saznao da je on imovinu njegovog oca prepisao na punicu na osnovu kupoprodajnog ugovora. Potom je na tu imovinu stavio hipoteku. Dodao je da je poslije određenog vremena s Radetićem otišao u banku i da mu je on rekao da je skinuo hipoteku, ali kad je provjerio da li je to tačno saznao je da na imovini postoji još jedna hipoteka.

Prema navodima u optužnici Radetić je zloupotrijebio svoja ovlašćenja i na osnovu lažnog ugovora o pružanju advokatskih usluga bez saglasnosti Ćorića od opštine Prijedor naplatio naknadu za njegovo izuzeto zemljište u iznosu od 120.268 maraka kao i kamatu u iznosu od 30.465 maraka. Novac je prebacio na svoj račun, a da sa time nije upoznao Ćorića. Ćoriću je na račun prebacio samo 30.000 maraka, a po uplati je sačinio dvije priznanice kao da mu je i u gotovini dao 45.000 maraka. Tereti se i da je Ćorića doveo u zabludu i uvjerio ga da svu imovinu vrijednu oko 160.000 maraka, koju je testamentom bio ostavio sinu, prepiše na njegovu punicu Jelenu Đenadiju kako bi je navodno sačuvao, jer zbog poništene presude za isplatu odštete za eksproprisano zemljište mora da vrati novac opštini. Đenadija je zbog ovog optužena za prevaru.

Glas Srpske