Skupština grada Prijedora danas je razriješila 14 vršilaca dužnosti načelnika u Gradskoj upravi i direktora u javnim ustanovama zbog isteka perioda od 90 dana tokom kojeg su obavljali dužnosti, te ih ponovo imenovala na iste funkcije.

Od 39 tačaka dnevnog reda današnje sjednice 28 se odnosilo na razrješenja i imenovanja vršilaca dužnosti.

Budući da je istekao period od 90 dana, funkcija su razriješeni vršioci dužnosti načelnika sedam gradskih odjeljenja, direktori Doma zdravlja, Dječijeg vrtića “Radost”, Gradske apoteke, Sportske dvorane “Mladost”, Galerije “Sreten Stojanović”, Pozorišta “Prijedor”, kao i vršilac dužnosti sekretara gradske Skupštine.

Na koncept ovakvog dnevnog reda sa velikim brojem razrješenja i imenovanja vršilaca dužnosti primjedbu je imao šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević, koji je upitao zašto se ne raspiše konkurs.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da su se i ranije dešavala imenovanja vršilaca dužnosti načelnika gradskih odjeljenja.

Pavlović je rekao da je ovo politička odluka da bi on još bolje upoznao način rada i kvalitete tih načelnika odjeljenja.

“I postaviti ovakvo pitanje na sjednici skupštine gdje gradonačelnik predlaže tačke dnevnog reda, kao i predsjednik Skupštine i skupštinska služba je pokušaj prikupljanja političkih poena zbog unutarstranačkih izbora u DNS-u. Ne postoji drugo logičko objašnjenje. Ja sam 12 godina bio odbornik i za svaku tačku koja je došla na dnevni red nisam postavljao pitanje zašto, nego sam bio ili za ili protiv”, rekao je Pavlović.

SRNA