Šef kluba odbornika DNS u Skupštini grada Prijedora, Goran Predojević smatra da bi ministar zdravlja kao i Vlada RS trebalo da podnesu ostavku zbog spore vakcinacije protiv virusa korona.

Predojević je upozorio da vakcinacija neće biti uspješna jer nije sveobuhvatna i brza.

– Virus će se sigurno vratiti, zbog ovakve imunizacije virus mutira i zaraziće se i oni koji su vakcinisani. Sada je situacija zadovoljavajuća zahvaljujući ljetu koje ne pogoduje virusu, a ne zahvaljujući institucujama. U Prijedoru je vakcinisano tri odsto stanovništva, to je ništa. Pozivamo građane da se vakcinišu, i moji roditelji i svi bliži su se prijavili za vakcinu, ali nisu vakcinisani, nema vakcina – istakao je Predojević.

On je dodao da se kao zdravstveni radnik vakcinisao u februaru, ali da je potvrdu o vakcinaciji dobio tri mjesece poslije, odnosno u maju. Podsjetio je da je u Srbiji vakcinacija odlilno organizovana, te da potvrdu o vakcinaciji građani RS dobijaju odmah na mjestu vakcinacije u Srbijo i da im ta potvrda stiže i mejl adresom.

– Moje kolege koje su vakcinisane u RS su vraćane sa granice jer nemaju potvrdu – naveo je Predojević.

On je pozvao sve stanovnike da se vakcinišu u Srbiji i zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to omogući. Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je tokom informacije o trenutnoj epidrmiološkoj situaciji koju je predstavio odbornicima rekao da je trenutno 12 pozitivnih Prijedorčana na virus korona.

-Vakcinisano je oko 4.100 građana, revakcinisano oko 2.500.Pozivam građane da se u što većem broju vakcinišu. Broj pozitivnih u danu bude od jedan do osam, što je prilično dobro – naveo je Pavlović.

On je apelovao na ugostitelje, trgovce i ostale preduzetnike da poštuju mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo.

srpskainfo.com