Fudbaleri “Rudar-Prijedora” počeli su pripreme za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH.

Prozivku je obavio novi šef stručnog štaba Nikica Milenković sa svojim prvim saradnikom Markom Miloševićem.

Nakon toga održan je i prvi trening na Gradskom stadionu u Prijedoru.

U stručnom štabu je i Marko Tešić kao i trener golmana Perica Topić.

Na prozivci i prvom treningu pojavili su se svi igrači koji su završili šampionat Prve lige RS u kojem su se Prijedorčani okitili titulom te nekoliko juniora.

Opravdano odsutni su bili Nemanja Pekija i Nemanja Matović, dok se Miloš Sadžak još oporavlja od povrede pa nije trenirao.

Tu su bili i Mile Kovačević i Sergej Dojčinović koji su se vratili sa pozajmica te Ilija Danilović koji se oporavio od povrede zbog koje je propustio proljetni dio prvenstva.

“Rudari sa Sane” će prvi dio priprema obaviti u Prijedoru nakon čega slijedi odlazak na Zlatibor.

Prilikom samog odlaska biće odigrana prijateljska utakmica, za sada je u opticaju duel sa “Slobodom” iz Tuzle.

Na Zlatiboru će biti odigrana četiri pripremna meča, dva sa srpskim superligašima, te dva sa prvoligašima Crne Gore, dok je generalna proba zakazana za posljednji vikend uoči starta Premijer lige BiH koje je zakazano za 17. juli.

Prije same prozivke i prvog treninga održana je i pres konfeerencija na kojoj je o planovima kluba govorio predsjednik Darko Milunović a nakon toga je predstavljen i novi šef stručnog štaba Nikica Milenković kao i njegov pomoćnik Marko Milošević.

I prvi čovjek kluba i novi trener su istakli da je prevashodni cilj “Rudar-Prijedora” u novoj sezoni Premijer lige BiH opstanak u društvu najboljih.

Inače prvi trening sa zanimanjem su iz svečane lože pratili Mladen Parhamov i Duško Pekija, dva bivša igrača koja su u zeleno-crnom dresu ostavila neizbrisiv trag.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com