Oko stotinu penzionera večeras je prisustvovalo tradicionalnom druženju u organizaciji Mjesnog udruženja penzionera Gomjenica.

Predsjednik ovog mjesnog udruženja, Zorka Đikić rekla je da su svi jedva dočekali da se druže uz pjesmu i igru.

“Poznato je da se niko od nas nije mogao družiti u većem broju zbog epidemije virusa korona, ali evo konačno smo i to dočekali. Većina penzionerske populacije je vakcinisana, pa je samim tim i druženje opuštenije. Ponovo krećemo sa svim našim aktivnostima i radujemo se što konačno možemo nastaviti tamo gdje smo stali”, poručila je Đikićeva.

Popuštanju epidemioloških mjera i ponovnom druženju sa kolegama penzionerima obradovao se i vršilac dužnosti predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske, Slobodan Brdar.

“Pored svih poteškoća sa kojima se susrećemo, kao najstarija generacija imamo volju za život, penzioneri žele da se druže, da razmijene iskustva jedni s drugima. Ovo druženje je jedna ustaljena praksa Gomjenice i Saničana, a večeras je prisutan i veći broj svih drugih predsjednika mjesnih udruženja. Zato smo i prepoznatljivi u Republici Srpskoj, prije svega po dobroj i humanoj organizaciji, omogućavamo našim članovima banjsko-klimatsku rehabilitaciju za šta imamo razumijevanje lokalne vlasti i gradonačelnika”, rekao je Brdar.

On je ovom prilikom najavio da će Udruženje penzionera RS tokom jula obaviti pregovore sa predstavnicima Vlade RS o mogućem vanrednom povećanju penzija.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović se pridružio penzionerima ističući da mu je čast što je u prilici da sa njima podijeli ove trenutke opuštanja i lijepog druženja.

“Gledamo uvijek pravac u kojem će se nastaviti naša saradnja, između Grada Prijedora i gradskog Udruženja penzionera. Nakon dužeg vremena naši penzioneri su dočekali da se ponovo druže i to je svakako nešto što je svima nama nedostajalo”, rekao je Pavlović.

prijedorgrad.org