izvidjaci prijedor u zenici 1U organizaciji Saveza izviđača općine Zenica, protekle subote je u ovom gradu održana manifestacija „U susret proljeću“ te „Zeničko orijentacijsko takmičenje“ a prisutan je bio i Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora.

Na manifestaciji su učestvovale 84 ekipe iz 17 gradova iz Bosne i Hercegovine i okruženja: Subotica (Republika Srbija), Banja Luka, Sarajevo, Prijedor, Distrikt Brčko, Mostar, Vareš, Tešanj, Lukavica, Nemila, Doboj Istok, Konjic, Petrovo, Ilijaš, Banovići, Bijeljina i ekipe domaćina Saveza izviđača općine Zenica.

Ekipe su se takmičile u kategorijama poletaraca i pčelica, mladih izviđača i planinki i eko sekcije osnovnih škola.

„Članovi prijedorskog odreda su uzeli učešće u ovoj prestižnoj manifestaciji sa 6 ekipa u kategoriji mladih izviđača i planinki“, rekao je starješina Odreda Ernest Badnjević.

izvidjaci prijedor u zenici 2On je dodao da je najzapaženiji rezultat postigla ekipa „M-53“ u sastavu: Šejla Ganić, Gabrijel Briševac, Nikolina Davidović, Katarina Javor i Nikola Jukić, koji su u jakoj konkurenciji zasluženo zauzeli visoko treće mjesto.

Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor