Nakon prvenstva i Kupa BiH, rukometašice Borca osvojile su i Kup Republike Srpske čime su zaokružili perfektnu sezonu, vjerovatno najuspješniju u u svojoj bogatoj istoriji.

Banjalučanke su do šestog trofeja Kupa Srpske stigle večeras u Prijedoru nakon što su u finalnom susretu savladale domaću ekipu Mire sa 27:20 (14:12).

U prvom dijelu gledali smo sjajan i izjednačen rukomet.

U finišu prvog dijela zahvaljujući Anđeli Stojanović Banjalučanke su otišle na odmor sa plus 2 (14:12).

U tih 30 minuta vidjelo smo nadmetanje dvije najbolje igračice svojih ekipa.

Stojanovićevaa je postigla osam, a Azra Bašanović iz redova Prijedorčanki šest.

Nastavak su bolje otvorile gošće, koje su vrlo brzo imale četiri gola prednosti (17:13). Iako se domaće nisu predavale, najbolja bh. ekipa do kraja nije prokockala stečenu prednost.

U redovima pobjednica blistala je Anđela Stojanović sa 11 golova, istakle su se i Ana Vrančić sa pet, te Dajana Ignjatović sa četiri pogotka. Darjana Vukliš je skupila 12 odbrana. Kod Mire sjajno izdanje imala je Azra Bašanović sa 11 golova.

Inače, u današnjim polufinalnim susretima Borac je prvo savladao ekipu Jedinstva sa 27:23, dok je Mira bila bolja od Leotara 39:22.

Najbolji golman finalnog turnira je Darjana Vukliš (Borac), prvi strijelac je Azra Bašanović (Mira) sa 23 gola, a epitet najboljeg igračica turnira je Anđela Stojanović iz pobjedničke ekipe.

Pokrovitelj završnice bila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Osim medalja i pehara pobjednicima je pripalo 2.000 KM, dok je poraženoj ekipi pripalo 1.500 KM.

nezavisne.com